Bravčová panenka s cesnakovo-petržlenovým sosom
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčová panenka
petržlenová vňať
6
ks
kapary
vajce
4
ks
medvedí cesnak
dl
vínny ocot
1
ks
pečivo
1
ks
zeler
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
bazalka
postup
1.
1. Základ bravčová panenka - Mäso si napacujeme v olivovom oleji, zelenom aj čiernom korení a soli ( necháme marinovať). Po marinovaní ho vložíme na rozpálenú panvicu a sprudka osmažíme, potom ho vložíme do formy na pečenie a dáme do rúry rozohriatej na 180 - 200 °C pečieme približne 30 min
2.
2. Cesnakovo-petržlenový sos - Pokiaľ sa nám mäso pečie pripravíme si Cesnakovo-petržlenový sos
3.
Pečivo si nakrájame na kocky a zalejeme ho vínnym octom, necháme chvíľku postáť a zároveň si dáme variť vajíčko.
4.
Nasekáme si medvedí cesnak, petržlenovú vňať a vložíme do mažiara kde spoločne aj s olivovým olejom a caparmy všetko spoločne rozdrvíme.
5.
Keď máme vajíčko uvarené, vyberieme žĺtok a spoločne s pečivom ho vložíme do mažiara k ostatnej zmesi opäť všetko rozdrvíme ochutnáme a podľa potreby osolíme a okoreníme.
6.
3. Príloha: Opražený zeler - Zeler si očistíme a nakrájame na čo najtenšie plátky ktoré dáme smažiť na panvicu kde sme pred tým rýchlo osmažili mäso.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.