Pridať recept

Orechová torta

ingrediencie

5 ks
vajce
100 g
kryštálový cukor
120 g
vlašské orechy
1 PL
kakao
200 g
mrazené čučoriedky
1 ks
šľahačková smotana
1 hrsť
vlašské orechy

Krém

300 ml
kyslá smotana
80 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
50 g
vlašské orechy

postup

1.
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo pomletými orechmi zmiešanými s kakaom pridávame do žĺtkov a zľahka premiešame. Tortovú formu vymastíme, vysypeme múkou a vlejeme cesto. Upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý korpus prekrojíme na 2 pláty, na spodný plát dáme čučoriedky, potrieme krémom a prikryjeme vrchným plátom. Vrch torty aj boky potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme celými orechmi.
 
2.
Krém: Smotanu vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a pridáme pomleté orechy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať