Pridať recept

Kuracie stehná v marináde

ingrediencie

4 ks
kuracie stehno
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
voda

Marináda

2 PL
olej
mletá červená paprika
korenie
vegeta
mletý kmín
horčica
soľ

postup

1.
Suroviny v nádobe zmiešame a pripravenou hmotou natrieme kuracie stehná. Nechame odstať dve hodiny.
Kuracie stehná v marináde
Kuracie stehná v marináde
Zdroj: dobruchut.sk
 
2.
Potom mäso dáme na plech, pridáme na drobno posekanú cibuľu a cesnak, podlejeme vodou a plech uzavrieme....zakryjeme alobalom.
Kuracie stehná v marináde
Kuracie stehná v marináde
Zdroj: dobruchut.sk
3.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pomaly 40 minút. Potom plech odkryjeme, mäso poriadne polejeme vlastnou šťavou z plechu.
4.
Ak treba ešte dolejeme vodu, aby sa mäso pieklo stále v šťave a nebolo suché. Vložíme späť do rúry a dopečieme tak, aby koža na stehnách bola pekná zlatistá a chrumkavá. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
25.8.2012 09:41 | |
+11 -3
Vyborné :) Ja robím presne takú istú marinádu, len bez horčice a stehná prešpikujem slaninkou :)
Podobné články
V rúre
Výborné kuracie stehná na obed i večeru: Takto ich máme najradšej
Niet nad chutné kuracie stehno s chrumkavou kožou na povrchu, mäkučké a šťavnaté vo vnútri. V skutočnosti je...
Kuracie prsia verzus stehná
Máte radšej kuracie prsia alebo stehná? Ktoré sú chutnejšie, výživnejšie a lacnejšie?
Je medzi kuracími prsiami a stehnami vôbec nejaký rozdiel? A ktorý výrez vkladáte do košíka častejšie?
Marináda
5 jednoduchých marinád na grilované mäsko
Päť tipov na aromatické, chuťovo vyvážené a pritom surovinovo nenáročné marinády.
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Šťavnaté vykostené kuracie stehná
Šťavnaté vykostené kuracie stehná: Základné spôsoby ich prípravy plus niekoľko delikátnych receptov
Ľudia si v posledných rokoch obľúbili pripravovať najmä kuracie prsia. Rýchlo sa uvaria, majú ich radi takmer...
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.