Pridať recept

Špargľa s holandskou omáčkou

ingrediencie

600 g
olúpaná špargľa
podľa chuti
soľ
3 dl
holandská omáčka
údená šunka

Holandská omáčka

3 ks
vaječný žĺtok
70 g
maslo
2 dl
zeleninový vývar
1 PL
citrónová šťava alebo biele víno
trochu
soľ

postup

1.
Špargľu dáme uvariť zviazanú do vriacej osolenej vody, až kým nebude mäkká. Ak máme konzervovanú špargľu, tak ju len prehrejeme. Keď je špargľa uvarená, vyberieme ju z vody a necháme odkvapkať. Podávame s holandskou omáčkou a plátkom údenej šunky.
 
2.
Omáčka: Žĺtky rozšľaháme, pridáme k nim vývar, nádobu vložíme do vodného kúpeľa a šľaháme, až kým omáčka nezhustne. Osolíme, pridáme citrónovú šťavu alebo víno. Omáčku zjemníme maslom. Dôležité je omáčku nevariť, aby sa nezrazila.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
2x špargľa podľa Henriety
Záhorácka špargľa, zelená a chrumkavá je niečo, čo ma dostane viac ako medvedí cesnak. Jeme ju v kuse pár...
Grilovaná špargľa
Špargľa už je opäť na pultoch: Poďme si pripomenúť, ako ju správne vybrať, očistiť a uvariť
Mnoho z nás sa už nemohlo dočkať, kedy sa v obchodoch objaví prvá čerstva špargľa. Ak ste ešte nezahrnuli...
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Sezóna špargle sa práve začala a s ňou aj otázka: Je táto zelenina pre nás zdravá? Hoci by po nich nemal...
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...