Pridať recept

Ryžový marhuľový nákyp

ingrediencie

180 g
ryža
1 liter
mlieko
3 kocky
cukor
1 štipka
soľ
80 g
maslo
120 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
4 ks
vaječný žĺtok
trochu
citrónová kôra
mandle
5 ks
vaječný bielok
400 g
marhuľa
30 g
kandizované marhule
1 balíček
škoricový cukor
20 g
maslo na vymastenie formy
20 g
strúhanka na vysypanie formy
1 balíček
vanilkový cukor na posypanie

postup

1.
Ryžu najskôr prepláchneme pod tečúcou vodou. Takto prepláchnutú ju uvaríme v mlieku a 3 kockami cukru, so štipkou soli. Varíme ju dovtedy, kým nie je mäkká. Necháme ju vychladnúť.
 
2.
Vymiešame si maslo s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtky, trochu postrúhanej citrónovej kôry a miešame asi 10 minút. Nakoniec primiešame vychladnutú ryžu, zomleté mandle a z bielkov vyšľahaný sneh.
3.
Vymastíme si formu, vysypeme strúhankou. Uvarenú ryžu premiešame s pokrájanými kúskami čerstvých alebo zaváraných a sušených marhúľ. Ryžu potom dáme do formy a dáme piecť do rúry na 50 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!