Pridať recept

Tiramisu

ingrediencie

2 dl
káva
2 cl
rum
6 ks
žĺtok
150 g
kryštálový cukor
500 g
Mascarpone
300 g
okrúhle piškóty
1 PL
kakao

postup

Kávu nalejeme do hlbšej misy tak, aby sa v nej piškóty namočili. Do chladnúcej kávy nalejeme likér alebo rum. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, až sa celkom rozpustí cukor. Do zmesi vmiešame mascarpone. Piškóty jednu po druhej namáčame do kávy s likérom a poukladáme na dno formy. Vrstvu piškót potrieme vrstvou krému, potom poukladáme druhú vrstvu piškót a druhú vrstvu krému. Pokračujeme až kým všetko nepoužijeme. Ako poslednú dávame vrstvu krému. Koláč necháme v chladničke a potom vyklopíme z formy a posypeme kakaom alebo čokoládou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
31.7.2012 19:20 | |
+8 -0
mňááááááááááááááááááááááááááááám,milujem tiramisu a toto vyzerá úžasne (y)
Podobné články
kavopedia
Kávopédia - 2. časť
Káva ako jedna z hlavných plodinových komodít sveta pravidelne ovplyvňuje životy miliónov ľudí, ktorí si...
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Tiramisu
Leto s DATARTom: Recept, ktorý rozhodne stojí za to!
Pridajte recept na váš obľúbený ovocný koláč či nepečený ovocný dezert a môžete získať krásnu cenu.
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Ako sa vlastne káva stáva bezkofeínovou? Je to vôbec skutočná káva?
Keď nás zasiahne kofeínový šok, zachvejeme sa a znervóznieme. Tí, ktorí kávu zle znášajú, často žiadajú...