Pridať recept

Fondue z ementálu

ingrediencie

1 strúčik
cesnaku
400 g
ementál
1 dl
biele víno
mleté čierne korenie
1 ČL
solamyl
1/2 dl
ovocný destilát
muškátový oriešok
soľ
čierny chlieb
čerstvá zelenina

postup

1.
Nádobu vytrieme cesnakom, vložíme do nej pokrájaný ementálsky syr, prilejeme víno a posypeme mletým čiernym korením. Ak treba, zriedime trochou vody.
 
2.
Keď sa víno začne variť, miešame ho 10 minút metličkou. Rozmiešame si Solamyl s trochou vody a za stáleho miešania ho vlejeme do roztopeného ementálskeho syra.
3.
Necháme zhustnúť a potom ochutíme destilátom, postrúhaným muškátovým orieškom a soľou.
4.
Syrové fondue udržiavame v nádobe nad kahancom stále teplé. Na vidlice si napichujeme kocky chleba alebo zeleniny, namáčame v syre a konzumujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať