Pridať recept

Bravčové nožičky v pikantnej omáčke

Bravčové nožičky v pikantnej omáčke
Zdroj: sweet_cookie

ingrediencie

2 ks
bravčové nožičky
1 dl
biele víno
2 dl
pikantná omáčka
1 PL
bravčová masť
1 PL
paradajková kaša
tymian
bobkový list
celé čierne korenie
klinčeky

postup

Bravčové nožičky si osolíme a necháme až niekoľko dní odležať. Po celom procese ich treba dôkladne umyť, zaliať vodou a nechať priblížne 1 hodinu variť. Hotové nožičky necháme ochladiť a potom ich rozdelíme napoly. Pridáme ich na rozpálenú bravčovú masť a trochu okoreníme, podusíme. Podlejeme vínom, ešte pridáme paradajkovú kašu a dolejeme toľko vody aby nožičky boli ponorené. Prikryjeme a varíme ďalej 2 hodiny. Pokiaľ sa tekutina bude rýchlo vyparovať, treba dolievať teplú vodu. Popri tomto varení si prichystáme pikantnú omáčku. Po dovarení nožičky vyberieme a vložíme ich do pikantnej omáčky a varíme asi 30 minút. K tomuto jedlu sú vhodné pečené zemiaky.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
pr článok
Úprimný príbeh mäsa zo Žitného ostrova. Pretože čím bližšie, tým lepšie
Zvieratá sprevádzajú miestnych farmárov každým dňom. Hydina, dobytok, ošípané, aj krásne mangalice. Aj tu...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...