Pridať recept

Liptovské droby

ingrediencie

1 kg
zemiaky
2 ks
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
2 PL
hladká múka
2 PL
hrubá múka
1 PL
strúhanka
mleté čierne korenie
1 ks
vajce
majorán
soľ
bravčové črevá
tuk na vyprážanie

postup

1.
Zemiaky očistíme, postrúhame s cibuľou, pridáme rozotretý cesnak, hrubú a hladkú múku, strúhanku, mleté čierne korenie a vajce. Ochutíme majoránom a osolíme.
 
2.
Všetko poriadne premiešame a túto zmes natlačíme do umytých čriev. Uzavrieme ich drievkom, popicháme ihlicou a upečieme vo vyhriatej rúre vo väčšom množstve tuku.
3.
Droby v tuku obraciame. Podávame s chlebom alebo zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Juraj391
3.7.2021 10:44 | |
+33 -3
Toto má ale ďaleko od liptovských drobov ! Načo múka a strúhanka ? A pred pečením sa mierne povaria .
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Tradičná gója
Toto je pochúťka, ktorú dnes takmer nikto nepozná. Nečakajte žiadne ťažké jedlo!
Poznáte tento recept? Ak nie, mali by ste to rýchlo napraviť.
Zemiakové klobásky - kyšky
Tipy na lacné a chutné jedlá z regiónov Slovenska
Pôvodná slovenská gastronómia je plná skvelých, nenáročných receptov, ktoré vám ušetria čas i niekoľko eur.