Pridať recept

Dvojité koláčiky

ingrediencie

Cesto I

200 g
hladká múka
100 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
100 g
maslo
2 ks
vaječný žĺtok
ríbezľová alebo malinová marmeláda

Cesto II

2 ks
vaječný bielok
120 g
práškový cukor
50 g
lieskové oriešky

postup

1.
Cesto I: Múku si rozmiešame s kypriacim práškom. Pridáme k nej maslo, žĺtky, práškový a vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme cesto a dáme na chladné miesto.
 
2.
Potom vo vyvaľkáme, povykrajujeme a naplníme do formičiek v tvare košíčkov. Takto naplnené upečieme v mierne teplej rúre. Keď sú upečené naplníme ich marmeládou. Na ňu dáme druhé cesto, znova vložíme do mierne vyhriatej rúry a pomaly už len dosušíme.
3.
Cesto II: Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a po lyžiciach do neho pridávame práškový cukor, pomleté opražené oriešky. Zmes dáme do vrecúška s rúrkou a potom ho dávame na marmeládu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať