Dvojité koláčiky
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto I
200
g
hladká múka
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
100
g
maslo
2
ks
vaječný žĺtok
ríbezľová alebo malinová marmeláda
Cesto II
2
ks
vaječný bielok
120
g
práškový cukor
50
g
lieskové oriešky
postup
1.
Cesto I: Múku si rozmiešame s kypriacim práškom. Pridáme k nej maslo, žĺtky, práškový a vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru. Vypracujeme cesto a dáme na chladné miesto.
2.
Potom vo vyvaľkáme, povykrajujeme a naplníme do formičiek v tvare košíčkov. Takto naplnené upečieme v mierne teplej rúre. Keď sú upečené naplníme ich marmeládou. Na ňu dáme druhé cesto, znova vložíme do mierne vyhriatej rúry a pomaly už len dosušíme.
3.
Cesto II: Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a po lyžiciach do neho pridávame práškový cukor, pomleté opražené oriešky. Zmes dáme do vrecúška s rúrkou a potom ho dávame na marmeládu.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.