Dezert z tamarila
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
tamarilo
1
pohár
červené víno
1
pohár
voda
1/2
pohár
krupicový cukor
1
ks
škorica celá
3
ks
klinčeky
1
PL
citrónová kôra
postup
1.
Tamarilo ponoríme do vriacej vody a ošúpeme, stopky môžeme nechať. Na panvici privedieme k varu vodu s vínom, pridáme cukor a necháme za stáleho miešania rozpustiť. Pridáme škoricu, klinčeky a citrónovú kôru, zmes varíme za občasného miešania na slabom ohni 15 minút.
2.
Tamarilo dáme do misiek. Zo sirupu odstránime korenie a kôru a varíme na väčšom plameni do zhustnutia. Zmesou potom prelejeme ovocie v miskách a necháme vychladnúť. Dezert môžeme ozdobiť šľahačkou alebo zmrzlinou.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.