Pridať recept

Jelení rezeň na poľovnícky spôsob

Jelení rezeň na poľovnícky spôsob
Zdroj: sweet_cookie

ingrediencie

600 g
jelenie stehno
50 g
údená slanina
50 g
maslo
100 g
koreňová zelenina
30 g
cibuľa
50 g
šampiňóny
30 g
hladká múka
2 dl
vývar
2 dl
smotana
1 dl
biele víno
20 g
jemná bylinková zmes
šťava z 12 citróna
celé čierne korenie
bobkový list
tymian
soľ

postup

1.
Mäso si dôkladne očistíme, odstránime blany. Pokrájame si ho na 8 plátkov, jemne naklepeme. Plátky prešpikujeme slaninou, posolíme a opečieme na masle. Keď bude mäaso hotové, vyberieme ho, a do tuku pridáme cibuľu a koreňovú zeleninu, pokrajáme na kolieska a budeme piecť. Vývarom trochu prilejeme, mäso vložíme späť, pridáme ostatné koreniny a budeme dusiť až do mäkka.
 
2.
Mäso opäť vyberieme. Budeme sa snažiť odpariť vodu zo šťavy a zaprášime múkou, opražíme a podlejeme vývarom. Prevaríme. Keď to budeme mať takto pripravené, tak do toho pridáme smotanu, citrónovú šťavu, víno. Nezabudnúť, precediť. Na masle si udusíme šampiňóny, jemne bylinkovú zmes. To ochutíme našu omáčku a všetko krátko spolu povaríme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať