Hráškový puding s údeným mäsom
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hrášok
60
g
tuk
3
ks
vajce
trochu
soľ
200
g
údené mäso
2
dl
mlieko
80
vetvičiek
hrubá múka
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Vylúpaný zelený hrášok udusíme na menšej časti tuku takmer domäkka. Zvyšný tuk vymiešame so žĺtkami a soľou, pridáme udusený hrášok, uvarené údené mäso pokrájané na malinké kúsky a mlieko, v ktorom sme rozmiešali múku.
2.
Nakoniec pridáme tuhý sneh ušľahaný z bielkov, zľahka primiešame, dáme do vymastenej a vysypanej pudingovej formy, formu uzavrieme a varíme v pare alebo vo vodnom kúpeli 35-40 minút.
3.
Uvarený puding vyklopíme, pokrájame a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, alebo ozdobíme majonézou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.