FOTORECEPT: Pizza z karfiolového cesta
8
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
1
ks
karfiol
2
ks
vajce
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
syr Tofu alebo Mozzarella
soľ
pizza korenie
1
hrsť
bazalka
Obloha
2
ks
cibuľa
1
konzerva
paradajkové pyré
2
ks
vajce
2
hrste
olivy
pizza korenie
postup
1.
Karfiol si natrhajte na malé kúsky a v rozmixujte v kuchynskom robote (vznikne vám niečo ako ryža).
2.
Potom ho vložte do misy a dajte na 8 minút do mikrovlnky, aby sa vám uvaril (nie som moc zástanca mikrovlnky, ale raz za čas nezaškodí).
4.
Tofu syr alebo mozzarellu nastrúhajte a pridajte do misy ku karfiolu s cesnakom. Pridajte vajíčka a zľahka osoľte a okoreňte pizza korením.
5.
Cesto vylejte na plech, ktorý si vysteliete papierom na pečenie. Dajte zapiecť na 15 minút, na 230 stupňov.
6.
Cibuľu si očistíme, nakrájame a krátko orestujeme na olivovom oleji.
8.
Potom cesto vytiahnite a rozotrite naň paradajkovú omáčku, cibuľu, rajčiny, a vajíčka nakrájané na kolieska. Na koniec ešte dochuťte pizza korením a dajte zapiecť ešte na 20-30 minút. Rada na záver: Odporúčam z predpečeného korpusu stiahnuť papier na pečenie a dopiecť pizzu bez papiera, keďže potom sa pizza ťažko reže (resp. papier sa ťažko oddeľuje).
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.