Pridať recept

Divina na dubákoch s brusnicami

ingrediencie

1 kg
divina
3 PL
masť
1 ks
cibuľa
2 ks
bobkový list
10 ks
mleté čierne korenie
3 ks
korenie biele mleté
2 ks
klinčeky
soľ
mleté čierne korenie
rasca
150 g
mrazené dubáky
brusnicový džem
zemiaky
maslo

postup

Divinu dáme do pácu z oleja a korenia na divinu, necháme odstáť. Na bravčovej masti dozlatista opražíme nakrájanú cibuľu, potom ju vyberieme a rýchlo z oboch strán opečieme vopred napácované mäso. Potom vrátime späť cibuľu, pridáme bobkový list, čierne i biele korenie, klinčeky, rascu, podlejeme vodou a dusíme asi 2 hodiny. Pridáme opláchnuté dubáky a dusíme spolu ešte asi 1 – 1,5 hodiny do mäkka. Zemiaky pokrájané na kocky uvaríme do polomäkka, dáme na plech s trochou oleja a masla, posypeme Dobrotou a pečieme v rúre. Udusenú divinu na dubákoch podávame s pečenými zemiakmi a brusnicovým džemom.
Divina na dubákoch s brusnicami
Divina na dubákoch s brusnicami
Zdroj: dobruchut.sk
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať