Vajcia zapečené so šampiňónmi
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
vajce
200
g
šampiňóny
2
PL
maslo
1
pohár
mlieko
1
PL
múka
trochu
soľ
trochu
paprika
4
PL
petržlenová vňať
1
ks
syr Eidam
postup
1.
Vajcia uvaríme na tvrdo, očistíme a pozdĺžne rozkrojíme na polovice. Šampiňóny očistíme, umyjeme, nadrobno pokrájame a do červena opražíme na masle.
2.
Posypeme múkou, premiešame, rozriedime studeným mliekom, ktoré pridávame po malých množstvách. Podľa potreby prichutíme soľou a paprikou. Ohňovzdornú misu, alebo malé misky vymastíme maslom, na dno poukladáme polovice vajec, ktoré polejeme prirpavenou omáčkou.
3.
Povrch pokvapkáme maslom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Pečieme dovtedy, kým sa na povrchu nevytvorí zlatistá kôrka. Podávame horúce s ryžou a šalátom pripraveným s rastlinným olejom. Posypeme postrúhaným syrom a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.