Pridať recept

Vajcia zapečené so šampiňónmi

ingrediencie

8 ks
vajce
200 g
šampiňóny
2 PL
maslo
1 pohár
mlieko
1 PL
múka
trochu
soľ
trochu
paprika
4 PL
petržlenová vňať
1 ks
syr Eidam

postup

1.
Vajcia uvaríme na tvrdo, očistíme a pozdĺžne rozkrojíme na polovice. Šampiňóny očistíme, umyjeme, nadrobno pokrájame a do červena opražíme na masle.
 
2.
Posypeme múkou, premiešame, rozriedime studeným mliekom, ktoré pridávame po malých množstvách. Podľa potreby prichutíme soľou a paprikou. Ohňovzdornú misu, alebo malé misky vymastíme maslom, na dno poukladáme polovice vajec, ktoré polejeme prirpavenou omáčkou.
3.
Povrch pokvapkáme maslom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Pečieme dovtedy, kým sa na povrchu nevytvorí zlatistá kôrka. Podávame horúce s ryžou a šalátom pripraveným s rastlinným olejom. Posypeme postrúhaným syrom a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.