Pridať recept

Saltimbocca s talianskym rizotom a zapečenými paradajkami

Saltimbocca s talianskym rizotom a zapečenými paradajkami
Zdroj: dobruchut.sk

ingrediencie

500 g
bravčová panenka
100 g
prošuto
šalvia
4 PL
olivový olej
100 ml
biele víno
100 g
maslo
soľ
mleté čierne korenie
500 g
ryža
100 ml
olivový olej
1 ks
cibuľa
zeleninový bujón
150 ml
biele víno
100 g
parmezán
50 g
maslo
4 ks
paradajka
3 PL
strúhanka
cesnaku
provensálske korenie
200 g
parmezán
korenie
petržlenová vňať

postup

Panenku nakrájame na medajlónky, osolíme, okoreníme a vyklepeme. Položíme na ňu kúsky prošuta a lístok šalvie, pripevníme špáradlom, opečieme z obidvoch strán na olivovom oleji, podlejeme vínom a necháme zredukovať. Nakoniec zjemníme maslom.Nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista na olivovom oleji, pridáme ryžu a za stáleho miešania aj víno. Keď sa časť z neho vyparí, prilievame postupne bujón podľa potreby. Neprestávame miešať. Ryža musí mať kašovitú konzistenciu, ale nesmie byť rozvarená. Do hotovej ryže primiešame strúhaný parmezán a maslo.Paradajky prepolíme, poukladáme do zapekacej misy, osolíme, okoreníme, posypeme strúhankou, strúhaným parmezánom a provensálskym korením. Podľa chuti pridáme cesnak, podlejeme olivovým olejom a pečieme pri teplote 200 stupňov 15-20 minút. Na záver posypeme petržlenovou vňaťou.Servírujeme saltimboccu s rizotom a zapečenými paradajkami.
Saltimbocca s talianskym rizotom a zapečenými paradajkami
Saltimbocca s talianskym rizotom a zapečenými paradajkami
Zdroj: dobruchut.sk
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Bravčová panenka: 10 najklikanejších receptov na delikátnu panenku
Vyberte si z tých najchutnejších receptov na populárnu bravčovú panenku.
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Bravčová panenka
Ako na bravčovú panenku
Najkvalitnejší kúsok bravčového, ktorého príprava je super rýchla a jednoduchá, vás očarí svojou...
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.