Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Domáca paštéta „Jamie“

dobruchut.sk
dobruchut.sk
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
kuracia pečienka
2 strúčiky
cesnak
3 ks
červená cibuľa
2 PL
olivový olej
500 g
maslo
šalvia
2 ks
tymian
rozmarín
50 ml
brandy
100 ml
olivový olej

postup

Pečienku odblaníme a nakrájame. Cibuľu a cesnak nakrájame na plátky a orestujeme na olivovom oleji, pridáme vetvičku tymiánu, pečienky a restujeme asi 4 minúty. Potom pridáme brandy s rozmarínom a nakoniec osolíme a okoreníme. Rozpustíme 250 g masla a osmažíme na ňom šalviové lístky, potom ich vyberieme pinzetou a dáme odkvapkať na papier. Do vychladnutých pečienok postupne pridávame 125 g masla a maslo, v ktorom sa prepražila šalvia. Rozmixujeme a počas mixovania postupne pridávame posledných 125 g masla. Zmes nalejeme do sklenej misy, na vrch poukladáme opražené lístky šalvie a zalejeme olivovým olejom. Necháme stuhnúť v chlade.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...