Pridať recept

Domáca paštéta „Jamie“

ingrediencie

1 kg
kuracia pečienka
2 strúčiky
cesnaku
3 ks
červená cibuľa
2 PL
olivový olej
500 g
maslo
šalvia
2 ks
tymian
rozmarín
50 ml
brandy
100 ml
olivový olej

postup

Pečienku odblaníme a nakrájame. Cibuľu a cesnak nakrájame na plátky a orestujeme na olivovom oleji, pridáme vetvičku tymiánu, pečienky a restujeme asi 4 minúty. Potom pridáme brandy s rozmarínom a nakoniec osolíme a okoreníme. Rozpustíme 250 g masla a osmažíme na ňom šalviové lístky, potom ich vyberieme pinzetou a dáme odkvapkať na papier. Do vychladnutých pečienok postupne pridávame 125 g masla a maslo, v ktorom sa prepražila šalvia. Rozmixujeme a počas mixovania postupne pridávame posledných 125 g masla. Zmes nalejeme do sklenej misy, na vrch poukladáme opražené lístky šalvie a zalejeme olivovým olejom. Necháme stuhnúť v chlade.
Domáca paštéta „Jamie“
Domáca paštéta „Jamie“
Zdroj: dobruchut.sk
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
TOP
Viete, prečo musíte dať pečienku pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári,
Viete, prečo musíte dať pečeň pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, bude krásne jemná, mäkká a už nikdy nebude horká
Úžasne jemná pečienka, ktorá sa rozplýva na jazyku? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte vždy tú...