Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Domáca paštéta „Jamie“

dobruchut.sk
dobruchut.sk
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
kuracia pečienka
2 strúčiky
cesnak
3 ks
červená cibuľa
2 PL
olivový olej
500 g
maslo
šalvia
2 ks
tymian
rozmarín
50 ml
brandy
100 ml
olivový olej

postup

Pečienku odblaníme a nakrájame. Cibuľu a cesnak nakrájame na plátky a orestujeme na olivovom oleji, pridáme vetvičku tymiánu, pečienky a restujeme asi 4 minúty. Potom pridáme brandy s rozmarínom a nakoniec osolíme a okoreníme. Rozpustíme 250 g masla a osmažíme na ňom šalviové lístky, potom ich vyberieme pinzetou a dáme odkvapkať na papier. Do vychladnutých pečienok postupne pridávame 125 g masla a maslo, v ktorom sa prepražila šalvia. Rozmixujeme a počas mixovania postupne pridávame posledných 125 g masla. Zmes nalejeme do sklenej misy, na vrch poukladáme opražené lístky šalvie a zalejeme olivovým olejom. Necháme stuhnúť v chlade.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Doviezli ste kôru z obchodu? Možno v nej vyrastie vzácny smrž
Huby máme radi. Často kupujeme hlivu, šampiňóny. Pred časom som si ich aj sama pestovala na chodbe. Záhrada nás prvý...
Špargľa s maslom
Hit jari - špargľa
Hit jari - špargľa
Špargľa je ideálna jarná spoločníčka, ktorej sezóna je práve v plnom prúde a bude trvať až do júla. Je zdravá,...
Mrkvová nátierka bez masla a syru
Zdravé desiate a chutné recepty nie len pre deti
Zdravé desiate a chutné recepty nie len pre deti
Predpokladáme, že aj vy riešite každý deň problém, akú desiatu pripraviť. Aby ste vy, aj vaše deti nejedávali stále to...