Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Domáca paštéta „Jamie“

20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
kuracia pečienka
2 strúčiky
cesnak
3 ks
červená cibuľa
2 PL
olivový olej
500 g
maslo
šalvia
2 ks
tymian
rozmarín
50 ml
brandy
100 ml
olivový olej

postup

Pečienku odblaníme a nakrájame. Cibuľu a cesnak nakrájame na plátky a orestujeme na olivovom oleji, pridáme vetvičku tymiánu, pečienky a restujeme asi 4 minúty. Potom pridáme brandy s rozmarínom a nakoniec osolíme a okoreníme. Rozpustíme 250 g masla a osmažíme na ňom šalviové lístky, potom ich vyberieme pinzetou a dáme odkvapkať na papier. Do vychladnutých pečienok postupne pridávame 125 g masla a maslo, v ktorom sa prepražila šalvia. Rozmixujeme a počas mixovania postupne pridávame posledných 125 g masla. Zmes nalejeme do sklenej misy, na vrch poukladáme opražené lístky šalvie a zalejeme olivovým olejom. Necháme stuhnúť v chlade.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tvarohovo-ovocná želé torta
Top recepty za mesiac január
Top recepty za mesiac január
Každý mesiac pribúdajú do našej databázy receptov, krásne a hlavné chutné recepty. Vybrali sme podľa nás najkrajšie...
lahodne s ellou PR
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Známa britská blogerka a jej zdravé recepty
Nová kniha Lahodne s Ellou každý deň vôbec nie je o diéte, ale o radosti zo zdravého jedla, ktoré zlepší váš vzhľad...
Biopark superpotraviny pr
Známe neznáme „superpotraviny“
Známe neznáme „superpotraviny“
Pojem "superpotravina" sa stal v oblasti potravín a zdravia módnym výrazom. Tento termín odborníci na výživu považujú...