Sviečkovica na smotane
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
sviečkovica
soľ
20
g
údená slanina
olej
2
ks
cibuľa
150
g
koreňová zelenina
celé nové korenie
celé čierne korenie
borievka
bobkový list
200
ml
kyslá smotana
40
g
hladká múka
trochu
biele víno
citrónová šťava
1
PL
horčica
1
PL
cukor
postup
1.
Pripravíme si sviečkovicu, umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Celú ju opečieme na panvici v rozpálenom oleji.
2.
Následne vyberieme mäso. Nakrájame cibuľu a koreňovú zeleninu a opražíme vo výpeku. Neskôr pridáme opečené mäso, koreniny, pridáme vodu a udusíme domäkka.
3.
Mäso pokrájame. Šťavu zahustíme smotanou a trocha povaríme. Omáčku môžeme dochutiť vínom podľa chuti, cukrom, soľou citrónovou šťavou a soľou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.