Pridať recept

Jahodový džem s kvetmi agátu

ingrediencie

1,6 kg
jahody
80 ml
šťava z citróna
500 g
želírovací cukor
4 hrste
kvety agátu

postup

1.
Umyté, očistené a odkvapkané jahody zmiešame s citrónovou šťavou a v hrnci zmixujeme. Primiešame želírovací cukor. Kvety agátu oberieme zo stoniek.
 
2.
Jahodovú zmes uvedieme do varu a za stáleho miešania povaríme prudko 5 minút. Po pridaní agátových kvetov hrniec odstavíme zo sporáka. Hotový džem plníme do vyvarených pohárov.
3.
Agátové kvety dajú džemu výraznú kvetinovú arómu. Môžeme si ich kúpiť aj sušené zo špecializovaného obchodu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Letná škola zavárania: Jahody
Zavárame jahody: Tradičný džem, kompót a sirup plus tipy na ich uskladnenie
Tak ako v minulosti, zaváranie opäť naberá na popularite. I keď v obchodoch kúpite rôzne druhy džemov,...
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...