Jahodový džem s kvetmi agátu
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,6
kg
jahody
80
ml
šťava z citróna
500
g
želírovací cukor
4
hrste
kvety agátu
postup
1.
Umyté, očistené a odkvapkané jahody zmiešame s citrónovou šťavou a v hrnci zmixujeme. Primiešame želírovací cukor. Kvety agátu oberieme zo stoniek.
2.
Jahodovú zmes uvedieme do varu a za stáleho miešania povaríme prudko 5 minút. Po pridaní agátových kvetov hrniec odstavíme zo sporáka. Hotový džem plníme do vyvarených pohárov.
3.
Agátové kvety dajú džemu výraznú kvetinovú arómu. Môžeme si ich kúpiť aj sušené zo špecializovaného obchodu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.