Pridať recept

Púpavový rôsol

ingrediencie

3 hrste
púpavové kvety
40 ml
šťava z citróna
500 g
želírovací cukor

postup

1.
Z umytých a odkvapkaných púpavových kvetov odtrháme okvetné lístky, vložíme ich do misy, zmiešame so 750 ml vody a necháme 12 hodín odstáť.
 
2.
Púpavový nálev prelejeme cez plátno a okvetné lístky poriadne vytlačíme. Nálev zmiešame s citrónovou šťavou a želírovacím cukrom. Povaríme asi 5 minút. Rôsol plníme do malých vyvarených pohárov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.