Pridať recept

Jahňacina na placke

ingrediencie

500 g
jahňacie mäso
1 ks
vajce
štipiek
soľ
3 strúčiky
cesnaku
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
mletá červená paprika
štipiek
drvená rasca
štipiek
tymian
trochu
hladká múka
trochu
olej
1 ks
cibuľa
2 ks
paprika
2 PL
paradajkový pretlak
100 ml
biele víno

Placky

500 g
zemiaky
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
2 PL
hrubá múka
2 strúčiky
cesnaku
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
majorán
trochu
olej na vyprážanie

postup

1.
Mäso umyjeme, odblaníme, zbavíme tuku a zomelieme. Posolíme, okoreníme, posypeme rascou, paprikou, tymianom, premiešame, pridáme vajce, 2 strúčiky pretlačeného cesnaku a vypracujeme na pevnú masu. Z masy formujeme malé rezne, obalíme ich v múke a opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán. Vo výpeku opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pretlačený cesnak, pridáme pretlak, rezne, podlejeme vínom, prikryjeme a dusíme 30 minút. Počas dusenia obraciame podľa potreby podlievame horúcou vodou. Asi 10 minút pred dovarením pridáme očistené a nakrájané papriky. Udusené rezne dáme na placku a polejeme pretretou šťavou.
 
2.
Placky: Očistené zemiaky najemno postrúhame spolu s cibuľou, pridáme vajce, múku, pretlačený cesnak, soľ, majorán, korenie, premiešame a na rozohriatom oleji upečieme placky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Zabudnutá jahňacina. Vráťme ju späť na sviatočný stôl
Jahňacina kedysi patrila k našim tradičným a najčastejšie používaným mäsám. No potom sme ju začali trochu...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...