Pridať recept

Srnčie ragú

ingrediencie

700 g
srnčie stehno
150 g
prerastená slanina
2 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 ks
petržlen
100 g
zeler
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 KL
mletá červená paprika
200 ml
mäsový vývar
1 PL
hladká múka
200 ml
kyslá smotana
podľa chuti
ocot
1 stonka
petržlenová vňať

postup

Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na menšie kocky. Nadrobno nakrájanú slaninu rozškvaríme, pridáme cibuľu nakrájanú na plátky, zeleninu nakrájanú na kocky, opražíme, pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán. Osolíme, okoreníme, posypeme paprikou, podlejeme vývarom, prikryjeme a dusíme domäkka. Mäkké mäso zahustíme smotanou rozmiešanou s múkou, ochutíme octom a za občasného premiešania varíme 15 minút. Nakoniec posypeme vňaťou. Podávame so zapečenou zemiakovou kašou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať