Pridať recept

Srnčie mäso načierno

ingrediencie

500 g
srnčie pliecko
50 g
údená slanina
2 ks
mrkva
1 ks
petržlen
100 g
zeler
2 KL
cukor
1 ks
cibuľa
200 ml
červené víno
trochu
potlčené čierne korenie
5 ks
celé nové korenie
2 ks
klinčeky
1 ks
bobkový list
štipiek
tymian
1/4 KL
zázvor
1/2 ks
citrón
1 PL
hladká múka
1 PL
brusnicový kompót
štipiek
soľ

postup

1.
Mäso umyjeme, odblaníme a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame tiež na kocky, rozškvaríme, pridáme zeleninu nakrájanú na hranolčeky, posypeme cukrom a opražíme. Pridáme mäso a prudko opečieme zo všetkých strán. Podlejeme trochou vína, zmiernime oheň, pridáme cibuľu nakrájanú na plátky, okorením čiernym novým korením, klinčekom, bobkovým listom, tymianom, zázvorom, postrúhanou citrónovou kôrou, prikryjeme a dusíme domäkka.
 
2.
Počas dusenia podľa potreby podlievame zvyšným vínom. Mäkké mäso poprášime múkou, opražíme, za stáleho miešania zriedime zvyškom vína alebo horúcou vodou a dobre povaríme. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou a brusnicovým kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať