Pridať recept

Ukrytá kapusta

ingrediencie

1 ks
hlávková kapusta
2 ks
zemiaky
3 ks
klobása
1 ks
cibuľa
1 ks
vajce
mleté čierne korenie
majoránka
1 PL
masť

Cestíčko

1 hrnček
mlieko
1 ks
vajce
soľ
muškátový orech
hladká múka
maslo

postup

1.
Očistenú kapustu rozpolíme a uvaríme domäkka. Nadrobno pokrájanú cibuľu osmažíme na masti. Uvarenú a scedenú kapustu posekáme na kúsky, pridáme postrúhané zemiaky, osmaženú cibuľu, kúsky klobásy, vajce, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Zapekaciu misku dôkladne vymastíme maslom alebo masťou a zmes do nej vylejeme.
 
2.
Do posoleného mlieka postrúhame trochu muškátového orieška, pridáme vajce a vidličkou rozšľaháme. Pomaly pridávame múku až kým nevznikne riedke cestíčko. Týmto cestíčkom zalejeme vrch zapekacej misky a pokvapkáme rozpusteným maslom.
3.
Vložíme do vyhriatej trúby a pečieme dozlatista asi 30 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Kapusta patrí medzi naše najbežnejšie jesenné plody. Už pre našich predkov patrila medzi základné potraviny,...