Slivkové gule
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
200
g
hrubá múka
soľ
1
ks
vajce
1
kg
slivky
kockový cukor
125
g
maslo
postup
1.
Pripravíme si zemiaky, očistíme, ošúpeme a pretrieme cez sito. Pridávame postupne vajce, soľ, múku a miesime. Na doske rozvaľkáme cesto a pokrájame ho na menšie štvorčeky. Odkôstkované slivky obalíme štvorčekom. Do každej slivky vložíme kocku cukru.
2.
Knedle varíme v hrnci s vodou dovtedy, kým nevyplávajú na povrch. Na vyberanie slivkových gúľ z hrnca je najlepšia dierkovaná naberačka. Vyberieme a opláchaneme studenou vodou. Podávame podľa vlastnej chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.