Pridať recept

Rebarborový kompót k palacinkám

ingrediencie

1 kg
rebarbora
200 g
kryštálový cukor
100 g
maliny
1 ks
celá škorica

postup

1.
Rúru vyhrejeme na 200°C. Z rebarbory stiahneme hrubé vlákna, stonky umyjeme a pokrájame na kúsky. Cukor zvaríme s 5 pl vody.
 
2.
Rebarboru, maliny a škoricu natlačíme do formy na biskupský chlebík, zalejeme cukrovým sirupom, zakryjeme alobalom a v horúcej rúre na strednej priečke dusíme asi 25 minút.
3.
Kompót podávame horúci napríklad k palacinkám, tvarohovým knedličkom, alebo ho plníme do pohárov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.
TOP
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu
Takto sa už nikdy neprilepí! Iba skúsení kuchári vedia, čo treba urobiť. Pripravte si tú najlepšiu domácu parenú knedľu a tento TRIK si zapamätajte
Aj vám sa parená knedľa vždy prilepí na parák? Odteraz sa vám to už nikdy nestane! Pozrite sa, čo stačí urobiť: