Pridať recept

Bravčové závitky s ryžou

ingrediencie

4 ks
bravčový rezeň
soľ
20 g
masť
1 ks
cibuľa
50 g
slanina
100 g
ryža
4 plátky
slanina
20 g
hladká múka
40 g
masť
1 ks
cibuľa na dusenie
trochu
mletá červená paprika
10 g
hladká múka

postup

1.
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme nadrobno nakrájanou cibuľou, ktorú sme si ešte predtým opražili na masti.
 
2.
Sparíme si ryžu, potom ju opražíme na pokrájanej slanine a takto ju navrstvíme na rezeň. Rezne stočíme do závitkov a každý závitok obalíme tenkým plátkom slaniny, previažeme motúzom, osolíme a obalíme v hladkej múke. Závitky prudko opečieme na rozohriatej masti.
3.
V inom hrnci na masti opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme k nej mletú papriku a vložíme opečené závitky. Podlejeme vývarom alebo vriacou vodou a dusíme domäkka. Pred podávaním odstránime motúz. Zvyšnú šťavu zaprášime múkou. Ak je moc hustá, tak ju rozriedime múkou alebo vývarom a podávame ju osobitne k mäsu. Môžeme podávať s opekanými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...