Jablkový nákyp
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
žemľa
3
dl
mlieko
500
g
jablko
60
g
práškový cukor
trochu
mletá škorica
70
g
maslo
40
g
hrozienka
30
g
mandle alebo orechy
1
ks
vajce na zaliatie
1
dl
mlieko na zaliatie
maslo a strúhanka na formu
postup
1.
Žemle pokrájame na menšie kúsky a namočíme do mlieka. Tortovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou. Na dno formy dáme namočené žemle, na ne jablká pokrájané na plátky, posypeme cukrom, škoricou, hrozienkami, posekanými mandľami alebo orechami.
2.
Znova dáme namočené žemle a pokvapkáme roztopeným maslom a postup opakujeme. Poslednú vrstvu tvoria jablká pokrájané na plátky. Zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajce. Nákyp pečieme v mierne teplej rúre asi 40 minút. Počas pečenia nákyp polievame zvyškom mlieka, v ktorom máme rozšľahané vajce.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.