Fašírka na smotane
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
hovädzie mäso
400
g
bravčové mäso
1
ks
žemľa
1/2
ks
cibuľa
20
g
masť
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
citrónová šťava
trochu
citrónová kôra
70
g
slanina
2
ks
vajce
80
g
strúhanka
Smotanová omáčka
50
g
olej
120
g
koreňová zelenina
1
ks
cibuľa
celé čierne korenie
nové korenie
1
ks
bobkový list
trochu
tymian
trochu
citrónová šťava a kôra
10
g
hladká múka
2
dl
kyslá smotana
postup
1.
Mäso zomelieme, pridáme k nemu vo vode namočený a vyžmýkaný rožok, nadrobno pokrájanú a na masti opraženú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, postrúhanú citrónovú kôru a šťavu, vajcia, slaninu pokrájanú nadrobno. Všetko spolu dobre premiešame, zahustíme strúhankou a formujeme fašírky. Potrieme ich rozšľahaným vajcom, obalíme v strúhanke a vypražíme na rozpálenej masti.
2.
Smotanová omáčka: Na rozpálenej masti a slanine opražíme na plátky pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme 4 zrnká nového a celého čierneho korenia, bobkový list, tymián a trochu citrónovej kôry. Potom vložíme k tomu fašírky a pečieme v rúre asi 15 minút. Podlejeme horúcou vodou a potierame masťou.
3.
Po upečení fašírky vyberieme a šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku a citrónovú šťavu. Omáčku povaríme a podávame s fašírkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.