Pridať recept

Fašírka na smotane

ingrediencie

400 g
hovädzie mäso
400 g
bravčové mäso
1 ks
žemľa
1/2 ks
cibuľa
20 g
masť
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
citrónová šťava
trochu
citrónová kôra
70 g
slanina
2 ks
vajce
80 g
strúhanka

Smotanová omáčka

50 g
olej
120 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
celé čierne korenie
nové korenie
1 ks
bobkový list
trochu
tymian
trochu
citrónová šťava a kôra
10 g
hladká múka
2 dl
kyslá smotana

postup

1.
Mäso zomelieme, pridáme k nemu vo vode namočený a vyžmýkaný rožok, nadrobno pokrájanú a na masti opraženú cibuľu, soľ, mleté čierne korenie, postrúhanú citrónovú kôru a šťavu, vajcia, slaninu pokrájanú nadrobno. Všetko spolu dobre premiešame, zahustíme strúhankou a formujeme fašírky. Potrieme ich rozšľahaným vajcom, obalíme v strúhanke a vypražíme na rozpálenej masti.
 
2.
Smotanová omáčka: Na rozpálenej masti a slanine opražíme na plátky pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu. Pridáme 4 zrnká nového a celého čierneho korenia, bobkový list, tymián a trochu citrónovej kôry. Potom vložíme k tomu fašírky a pečieme v rúre asi 15 minút. Podlejeme horúcou vodou a potierame masťou.
3.
Po upečení fašírky vyberieme a šťavu zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozšľahali múku a citrónovú šťavu. Omáčku povaríme a podávame s fašírkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
20.9.2013 17:45 | |
+3 -0
fasirka na smotane. Toto nepoznaju ani nase staré matere
Podobné články
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...