Pridať recept

Ríbezľový rôsol

ingrediencie

2 kg
ríbezle
3 ks
čerešne
1 kg
želírovací cukor

postup

1.
Ríbezle a čerešne umyjeme a odstopkujeme . Dáme ich do hrnca, prilejeme 200 ml vody a prikryté uvedieme do varu. Potom trochu odkryjeme, aby sa bobule neprevarili. Zmes varíme asi 15 minút. Následne prelejeme zmes cez vlhké plátno a necháme cez noc odkvapkať.
 
2.
Odmeriame 1100 ml ríbezľovej šťavy, zmiešame ju so želírovacím cukrom a uvedieme do varu. Varíme asi 5 minút a po úspešnej želírovacej skúške horúcu masu plníme do pohárov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.