Pridať recept

Mäsové ježe

ingrediencie

500 g
bravčové pliecko
300 g
hovädzie mäso
100 g
slanina
120 g
ryža
trochu
citrónová kôra
trochu
mleté čierne korenie
1 ks
klinčeky
1/2 ks
cibuľa
60 g
masť
2 dl
polievka
2 dl
biele víno
2,5 dl
kyslá smotana
trochu
soľ

postup

1.
Mäso zomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme k nemu slaninu pokrájanú na kocky, prebratú ryžu. Ryžu nepreplachujeme. Pridáme citrónovú kôru, soľ, mleté čierne korenie, potlčený klinček, cibuľu posekanú nadrobno. Všetko spolu dobre premiešame.
 
2.
Zo zmesi vyformujeme guličky a opekáme ich na rozpálenej masti zo všetkých strán. Potom ich podlejeme vývarom a dusíme asi 45 minút. Nakoniec pridáme biele víno a kyslú smotanu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...