Pridať recept

Ríbezľový džem

ingrediencie

1,75 kg
ríbezle
4 ks
estragón
500 g
želírovací cukor

postup

1.
Očistené ríbezle zalejeme 200 ml vody, zakryjeme a uvedieme do varu. Potom hrniec odkryjeme a varíme ešte asi 15 minút, kým bobule nezmäknú. Bobule následne prepasírujeme.
 
2.
Estragón umyjeme, otrháme lístky a nasekáme. Ovocné pyré vo veľkom hrnci zmiešame so želírovacím cukrom a za stáleho miešania povaríme 2 minúty. Na konci pridáme estragón a hrniec odstavíme.
3.
Ríbezle želírujú veľmi dobre, preto ich stačí variť krátko. Tento recept je výborný k syrom, grilovanému mäsu či divine. Ak chceme džem natrieť na chlieb, jednoducho ho uvaríme s väčším množstvom cukru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.