Pridať recept

Pečené zemiaky s hubami

ingrediencie

1 kg
zemiaky
25 dkg
čerstvé huby
4 dkg
masť
5 dkg
cibuľa
trochu
petržlenová vňať
2 ks
vajce
trochu
soľ
2 dl
smotana
6 dkg
maslo

postup

1.
Uvarené zemiaky olúpeme a pokrájame. Očistené huby pokrájame a spolu s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na masti do mäkka. Pekáč alebo ohňovzdornú misu vymastíme a ukladáme do nej po vrstvách zemiaky a huby.
 
2.
Každú vrstvu osolíme a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Vrchnú vrstvu majú tvoriť zemiaky. Všetko zalejeme mliekom alebo smotanou rozmiešanou s vajcami, navrch dáme plátky čerstvého masla a upečieme do ružova.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Americké zemiaky
Urobte najlepšiu večeru na svete! Ak ich raz vyskúšate, budete ich robiť každý deň, nikdy neomrzia
Čo dnes na večeru? Stavte na jednoduché americké zemiaky, ktoré sú zvonka krásne chrumkavé a vnútri mäkké.
Môj sused kuchár mi prezradil tajomstvo: Ako pripraviť dokonale chrumkavé nové zemiaky v rúre (recept)
Viete, prečo musíte zemiaky pred pečením uvariť? Toto tajomstvo mi prezradil skúsený kuchár
Milujeme nové zemiaky a radi ich podávame ako prílohu (nielen) k nedeľnému obedu bez ohľadu na to, aké mäso sa...