Pridať recept

Baranie mäso na majoráne

ingrediencie

1 kg
predné baranie mäso
podľa chuti
soľ
30 g
maslo
100 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
40 g
maslo na zápražku
40 g
hladká múka na zahustenie
trochu
majorán
2 strúčiky
cesnaku
trochu
mletá červená paprika

postup

1.
Mäso nakrájame na kocky a osolíme. Na roztopenom masle opražíme na kolieska pokrájanú zeleninu a cibuľu. K nim pridáme mäso, zalejeme trochou vriacej vody a dusíme do mäkka.
 
2.
Mäso vyberieme a pripravíme si zápražku z nasucho upraženej múky a masla, ktorú rozriedime šťavou z masa. Pridáme rozotretý cesnak, majorán a mletú červenú papriku. Omáčku precedíme, znova k nej pridáme mäso a chvíľu ešte povaríme. Podávame so varenými alebo opečenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať