Baranie mäso na majoráne
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
predné baranie mäso
podľa chuti
soľ
30
g
maslo
100
g
koreňová zelenina
1
ks
cibuľa
40
g
maslo na zápražku
40
g
hladká múka na zahustenie
trochu
majorán
2
strúčiky
cesnaku
trochu
mletá červená paprika
postup
1.
Mäso nakrájame na kocky a osolíme. Na roztopenom masle opražíme na kolieska pokrájanú zeleninu a cibuľu. K nim pridáme mäso, zalejeme trochou vriacej vody a dusíme do mäkka.
2.
Mäso vyberieme a pripravíme si zápražku z nasucho upraženej múky a masla, ktorú rozriedime šťavou z masa. Pridáme rozotretý cesnak, majorán a mletú červenú papriku. Omáčku precedíme, znova k nej pridáme mäso a chvíľu ešte povaríme. Podávame so varenými alebo opečenými zemiakmi.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.