Čerešňový džem
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1250
g
čerešne
100
ml
balzamikový ocot
1
kg
želírovací cukor
1
KL
mleté čierne korenie
postup
1.
Umyté čerešne vykôstkujeme. Odvážime 1 kg, polovicu zmixujeme s octom a polovicu nasekáme na menšie kúsky. Vo veľkom hrnci premiešame masu s cukrom a necháme 4 hodiny odstáť. Zmes privedieme za stáleho miešania do varu a asi 5 minút prudko varíme. Čierne korenie pomelieme a pridáme do džemu tesne pred odstavením.
2.
Táto skadkokyslá dobrota sa výborne hodí k jedlám z diviny, duseným mäsám a kačici.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.