Pridať recept

Marhuľovo - smotanový koláč

ingrediencie

Cesto I

150 g
hladká múka
60 g
práškový cukor
100 g
maslo
1 ks
vaječný žĺtok
1 PL
smotana
1/2 dl
biele víno
500 g
marhuľa
125 g
kryštálový cukor

Cesto II

80 g
maslo
4 ks
vaječný žĺtok
50 g
mandle
10 g
postrúhaná žemľa
2 ks
vaječný bielok

postup

1.
Cesto I: Múku, cukor, maslo, žĺtky, smotanu a víno spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme ho na chladnom mieste hodinu odležať. Potom ho rozvaľkáme, dáme do tortovej formy a pomaly napoly upečieme v dobre vyhriatej rúre. Popicháme vidličkou a poukladáme naň marhule. Pocukríme a prikryjeme druhým cestom. Dopečieme doružova.
 
2.
Cesto II: Maslo, žĺtky, zomleté mandle, postrúhané žemle a vyšľahaný sneh z bielkov zmiešame spolu dokopy a vypracujeme cesto.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Letné marhuľové pokušenia
Vždy výjdu: Sladké marhule v krásnych letných koláčoch krom za krokom
Päť sladkých koláčov, ktoré budete chcieť vyskúšať.
Marhule
VIDEO: Marhule pomôžu so spánkom i s nadváhou
Problémy s trávením, zrakom, spánkom či cholesterolom vyriešia sladučké marhule.
Marhule
Marhule: Vyskúšajte neodolateľné letné koláče, marhuľovú omáčku a nezabudnite na sladké zaváraniny
Leto sa nám spája s vôňou a chuťou čerstvého ovocia. Na trhoviskách sa medzi prvými objavia marhule, ktoré...
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...