Torta s kiwi a ananásom
stredná
náročnosť
ingrediencie
Piškótové cesto
4
ks
vajce
1
pohár
cukor
1/2
pohár
polohrubá múka
1/2
pohár
zemiaková múčka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
Plnka
200
ml
smotana na šľahanie
100
g
broskyňa
50
g
višne
1
PL
cukor
1
PL
vanilkový cukor
150
g
ananás
3
ks
kivi
50
g
hrozno
trochu
tuk na vymastenie
1
balíček
želatína
postup
1.
Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme na penu. Pridáme cukor a po jednom žĺtku. Nakoniec jemne vymiešame s múkou a práškom do pečiva. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Cesto dáme do formy a pečieme okolo 20 minút pri teplote 200 °C.
2.
Smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme nadrobno pokrájané broskyne, višne a jemne vymiešame. Po vychladnutí cesto prekrojíme na polovicu a natrieme masou. Na vrch rozotrieme masu, ananás kiwi a môžeme obliať želatínou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.