Pridať recept

Pralinková torta

ingrediencie

250 g
maslo
300 g
práškový cukor
5 ks
vajce
1 PL
rum
300 g
polohrubá múka
1 PL
citrónová šťava
1 balíček
vanilkový cukor
100 g
čokoládové pralinky
maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie plechu
kakaový krém
tmavá čokoláda na ozdobu

postup

1.
Maslo s cukrom a žĺtkami vymiešame do peny. Potom ešte miešame 10 minút. Pridáme rum, popučené rumové pralinky a citrónovú šťavu. Ako posledné pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a múku spolu s vanilkovým cukrom. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Pečieme hodinu v mierne vyhriatej rúre.
 
2.
Po čiastočnom vychladnutí ju opatrne vyklopíme z formy, a keď je torta úplne vychladnutá, rozrežeme ju napoly a potrieme krémom, spojíme, povrch potrieme krémom, ozdobíme čokoládovou polevou a posypeme postrúhanou čokoládou. Môžeme ozdobiť aj ovocím.
3.
Kakaový krém: Kakao s cukrom rozšľaháme v mlieku a povaríme. Potom ho prelejeme do misky a miešame, až kým nie je krém chladný. Potom do neho zamiešame zmäknuté maslo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cheesecake
Milovaný cheesecake s domácim mascarpone a jeho najlepšie verzie
Tento dezert je obľúbený v každej jeho podobe. Na výber je už toľko receptov, že si nemusíte robiť starosti,...
Čokoládové srdiečka
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...