Rozmarínový rôsol
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
rozmarín
300
g
kryštálový cukor
1
liter
šťava z pomaranča
1
balíček
želírovací cukor
postup
1.
Z umytých a osušených vetvičiek tymiánu otrháme lístky.
2.
Cukor v hrnci zmiešame so 100 ml vody. Zmes varíme asi 12 minút kým cukor neskaramelizuje. Primiešame rozmarín a ešte asi 2 minúty varíme. Za stáleho miešania prilejeme pomarančovú šťavu a ešte asi 5 minút pri miernej teplote varíme.
3.
Zmes odstavíme, necháme vychladnúť a prelejeme cez sito. Pridáme želírovací prípravok. Uvedieme do varu a varíme podľa návodu na obale. Po vykonaní želírovacej skúšky plníme do pohárov.
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.