Pridať recept

Černicový zákusok

ingrediencie

2 ks
citrón
1,5 kg
černice
500 g
kryštálový cukor
1/2 KL
olej
alobal
papier na pečenie

postup

1.
Kôru z limetiek postrúhame a šťavu vytlačíme. Očistené a odkvapkané černice dáme do hrnca. Pridáme limetkovú šťavu, kôru a 250 ml vody. Spolu prikryté uvedieme do varu. Odkryté potomvaríme ešte asi 30 minút. Uvarené černice zmixujeme a prepasírujeme. Černicové pyré odvážime. 2 diely pyré zmiešame s 1 dielom cukru. (Asi 1 kg pyré a 500 g cukru.) Za stáleho miešania varíme asi 1 hodinu.
 
2.
Plech zľahka pokvapkáme vodou, vyložíme alobalom a alobal vymastíme olejom. Černicovú pastu natrieme na alobal alebo ju rozdelíme do malých formičiek. Necháme ju chladnúť, pričom bude želírovať. Nasledujúci deň pastu vyklopíme na papier na pečenie a podľa chuti obalíme v cukre. Ďalšie 3-4 týždne necháme cukrovinky schnúť na teplom mieste, napríklad v blízkosti radiátora. Každý druhý deň ich obrátime.
3.
Masu pokrájame na kosoštvorce a vzduchotesne skladujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať