Diviak na šípkovej omáčke
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
divina
100
g
slanina
soľ
2
dl
červené víno
30
g
maslo
30
g
hladká múka na zahustenie
100
g
šípkový lekvár
trochu
citrónová kôra a šťava
10
g
cukor
Moridlo
120
g
koreňová zelenina
2
ks
cibuľa
celé čierne korenie
celé nové korenie
1
ks
bobkový list
trochu
tymian
2
ks
borievka
trochu
citrónová kôra
dl
ocot
postup
1.
Mäso zbavíme tuku, zalejeme moridlom a nechám 6 až 8 dní odležať. Potom cibuľu a koreňovú zeleninu z moridla opražíme na slanine, k tomu pridáme mäso, osolíme a podlejeme vývarom alebo horúcou vodou. Dusíme domäkka. Počas dusenia polievame mäso vínom a trochou moridla.
2.
Šťavu precedíme, zahustíme riedkou maslovou zápražkou, pridáme šípkový lekvár, citrónovú kôru a šťavu, cukor, soľ a povaríme. Mäso vyberieme pokrájame a polejeme omáčkou. Podávame so zemiakmi a podľa chuti môžeme servírovať aj s hríbikovou omáčkou.
3.
Moridlo: Do vody nalejeme ocot, pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, koreniny a povaríme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.