Pridať recept

Diviak na šípkovej omáčke

ingrediencie

1 kg
divina
100 g
slanina
soľ
2 dl
červené víno
30 g
maslo
30 g
hladká múka na zahustenie
100 g
šípkový lekvár
trochu
citrónová kôra a šťava
10 g
cukor

Moridlo

120 g
koreňová zelenina
2 ks
cibuľa
celé čierne korenie
celé nové korenie
1 ks
bobkový list
trochu
tymian
2 ks
borievka
trochu
citrónová kôra
dl
ocot

postup

1.
Mäso zbavíme tuku, zalejeme moridlom a nechám 6 až 8 dní odležať. Potom cibuľu a koreňovú zeleninu z moridla opražíme na slanine, k tomu pridáme mäso, osolíme a podlejeme vývarom alebo horúcou vodou. Dusíme domäkka. Počas dusenia polievame mäso vínom a trochou moridla.
 
2.
Šťavu precedíme, zahustíme riedkou maslovou zápražkou, pridáme šípkový lekvár, citrónovú kôru a šťavu, cukor, soľ a povaríme. Mäso vyberieme pokrájame a polejeme omáčkou. Podávame so zemiakmi a podľa chuti môžeme servírovať aj s hríbikovou omáčkou.
3.
Moridlo: Do vody nalejeme ocot, pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu, koreniny a povaríme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať