Cibuľová marmeláda
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
cibuľa
1/2
KL
chilli vločky
3
PL
hrozienka
sušené brusnice
500
ml
šťava z pomaranča
150
g
kryštálový cukor
6
ks
tymian
1
KL
soľ
1
KL
koriander
postup
1.
Cibule ošúpeme a pokrájame na kocky. Primiešame k nim čili vločky, hrozienka a pomarančovú šťavu. Uvedieme do varu a pri miernej teplote hodinu dusíme. Až teraz pridáme cukor. Pridáme nadrobno posekané listy saturejky, soĺ a koriander. Ešte asi 20 minút varíme do zhustnutia. Napokon môžeme rozmixovať ponorným mixérom.
2.
Marmeláda chutí najlepšie so syrom pecorino a trochou prvotriedneho olivového oleja. Môžeme ju však podávať aj k údenej šunke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.