Biftek v lístkovom ceste
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
800
g
hovädzia sviečkovica
100
g
šunka
500
g
lístkové cesto
100
g
šampiňóny
1
zväzok
petržlenová vňať
50
ml
biele víno
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
ks
vajce na potretie
olej na pečenie
postup
1.
Sviečkovicu nakrájame na bifteky, ktoré posolíme a okoreníme. Opečieme ich z oboch strán na rozpálenom oleji asi minútu.
2.
Do výpeku pridáme nakrájané šampiňóny, na rezance pokrájanú šunku. Zmes osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou vňaťou. Pridáme víno a dusíme dovtedy, kým sa šťava neodparí.
3.
Medzitým si rozvaľkáme lístkové cesto a nakrájame na štvorce, na ktoré poukladáme bifteky a zmes zo šampiňónov. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajcom a zavinieme. Povrch potrieme tiež vajcom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.