Kuracie krídla s datlovým sirupom
5
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
kuracie krídla
5
ks
šalotka
4
PL
datlový sirup
1
PL
mletý koriander
1
ČL
chilli omáčka
4
PL
cukor hnedý
1
PL
sójová omáčka
1,5
PL
ocot
1
ČL
soľ
1/2
ČL
korenie
2
PL
olivový olej
1/2
hrnček
kurací vývar
trochu
olej na vyprážanie
postup
1.
Nasekanú cibuľu, datlový sirup, koriander, chilli, cukor, sójovú omáčku, ocot, soľ, korenie a olej vymiešame ručným mixérom. Marinádu ochutnáme, mala by mať sladkastú chuť a datlovú arómu. Nemala by byť slaná.
2.
Krídelká namočíme do marinády. Prikryjeme fóliou a necháme cez noc v chladničke. Na ďalší deň vytiahneme mäso z marinády a prebytočnú šťavu necháme odkvapkať. Zo zvyšnej marinády si takto pripravíme omáčku- na panvicu dáme odkvapkanú marinádu, pridáme 1/2 hrnčeka vody alebo kuracieho vývaru a varíme 15-20 minút.
3.
Po uvarení by mala mať omáčka konzistenciu podobnú kečupu. Olej na vyprážanie necháme rozpáliť a mäso na ňom z oboch strán pražíme, kým nemá hnedú farbu.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.