Pridať recept

Piškótový plát na rezy alebo roládu

ingrediencie

180 g
hladká múka
180 g
krupicový cukor
6 ks
vajce

postup

1.
Na hustú penu vyšľaháme žĺtky s tretinou cukru. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a zo zvyšného cukru. Pripravený sneh zľahka spojíme so žĺtkovou penou, na záver primiešame preosiatu múku. Papierom na pečenie vystelieme plech a pripravené cesto naň rovnomerne rozotrieme.
 
2.
Do predhriatej rúry dáme cesto a budeme ho piecť pri teplote 200°C asi 15 minút. Čas ako dlho budeme piecť plát závisí od výšky cesta, ale aj od toho ako chceme cesto použiť. Na roládu nemôžeme piecť plát dlho lebo by sa vysušil a praskal by.
3.
Keď je cesto upečené preklopíme ho na utierku, ktorú sme zľahka poprášili hladkou múkou, následne papier na pečenie zľahka odstránime, ale necháme ho položený na pláte, aby cesto nevyschlo kým chladne.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.9.2015 17:50 | |
+9 -1
mne sa to pecenie zda dost prudke a dlhe, normalne peciem taketo cesta na 180 st a len 12 minut.
Podobné články
Video: Veľkonočný koláčik upečený v škrupinke
Rozmýšľate nad veľkonočnou výslužkou pre koledníkov? Prekvapte ich netradičným veľkonočným...
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Moja babička robí s tortovým korpusom jednu zvláštnu vec a vždy je vynikajúci
Piškótový korpus je jedným z tých koláčov, pri ktorých sa musíte striktne držať receptu. Pomery sú tu...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...