Piškótový plát na rezy alebo roládu
nízka
náročnosť
ingrediencie
180
g
hladká múka
180
g
krupicový cukor
6
ks
vajce
postup
1.
Na hustú penu vyšľaháme žĺtky s tretinou cukru. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a zo zvyšného cukru. Pripravený sneh zľahka spojíme so žĺtkovou penou, na záver primiešame preosiatu múku. Papierom na pečenie vystelieme plech a pripravené cesto naň rovnomerne rozotrieme.
2.
Do predhriatej rúry dáme cesto a budeme ho piecť pri teplote 200°C asi 15 minút. Čas ako dlho budeme piecť plát závisí od výšky cesta, ale aj od toho ako chceme cesto použiť. Na roládu nemôžeme piecť plát dlho lebo by sa vysušil a praskal by.
3.
Keď je cesto upečené preklopíme ho na utierku, ktorú sme zľahka poprášili hladkou múkou, následne papier na pečenie zľahka odstránime, ale necháme ho položený na pláte, aby cesto nevyschlo kým chladne.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.