Pridať recept

Tortový korpus

ingrediencie

160 g
polohrubá múka
140 g
krupicový cukor
5 ks
vajce
4 PL
olej
tuk na vymastenie
hrubá múka

postup

1.
V horúcom vodnom kúpeli budeme šľahať vajcia s cukrom približne 5 minút, až kým sa nezohrejú. Následne ich vyberieme z vodného kúpeľa a vyšľaháme dohusta. Pomocou varešky primiešame preosiatu múku a na záver aj olej.
 
2.
Vymastíme tukom tortovú formu (priemer 26 cm) a vysypeme ju múkou. Nalejeme do nej cesto, dáme do rozohriatej rúry a budeme piecť trištvrte hodinu pri teplote 160°C. Keď je korpus upečený necháme ho chladnúť vo forme približne 15 minút, potom ho preklopíme na pomúčenú utierku prípadne papier a formu odstránime.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať