Karamelový rez
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
7
ks
vajce
200
g
kryštálový cukor
270
g
hladká múka
1/2
ks
prášok do pečiva
rastlinný tuk
Krém
240
g
kryštálový cukor
200
g
smotana na šľahanie
300
g
maslo
200
g
mleté orechy
1
dl
rum
postup
1.
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom na penu. Prišľahávame múku s práškom do pečiva. Na vymastenom plechu pečieme v predhriatej rúre. Pečieme 2 pláty osobitne, alebo 1 potom rozkrojíme na polovicu.
2.
Krém: Cukor skaramelizujeme, zalejeme smotanou a rozmiešame karamel. Vychladnutú zmes vyšľaháme s maslom na tuhý krém. Rozdelíme na dve polovice. Polovicu zmiešame s orechami a rumom.
3.
Orechovým krémom natrieme 1 plát. Potom nanesiem druhú polovicu krému. Zakryjeme druhým plátom. Povrch polejeme čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.