Jablká v cestíčku
2
porcie
12
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
jablko
6
PL
minerálna voda
4
PL
hladká múka
2
PL
krupicový cukor
1
ks
vajce
1
KL
mletá škorica
soľ
kukuričný olej
postup
1.
Veľkú panvicu alebo môžeme použiť aj wok naplníme do polovice olejom a zohrejeme ho. Dopenista vyšľaháme vajce so štipkou soli, primiešame minerálku a na záver vmiešame múku. cesto nemusí byť celkom hladké.
2.
Cukor zmiešame spolu so škoricou a dáme nabok. Ošúpeme jablká, odstránime jadrovník a nakrájame ich na asi 5 mm hrubé kolieska.
3.
Kolieska jablka napichneme na vidličku a celé ponoríme do cestíčka. Ako náhle je olej dobre rozohriaty, budeme postupne vyprážať jablká v cestíčku. Každé koliesko približne 1 - 2 minúty, až kým sa nenafúkne a nezozlatne. V polovici vyprážania ich naberačkou obrátime.
4.
Keď sú jabĺčka vypražené položíme ich na kuchynskú utierku a necháme ich odkvapkať. Servírujeme ich horúce, posypané škoricovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.