Pridať recept

Domáca klobása

ingrediencie

300 g
bravčové mäso z pliecka
300 g
bravčový bôčik
2 ks
žemľa
1/2 dl
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
1/2 ks
citrónová kôra
zázvor
majorán
rasca
1 m čriev

postup

1.
Mäso zomelieme, pridáme žemle namočené v mlieku a vytlačené, soľ, korenie, nastrúhaný zázvor, citrónovú kôru, majorán, mletú rascu a dobre premiešame.
 
2.
Pripravenou zmesou naplníme črevá, ktoré stočíme a prepichneme drievkom.
3.
Upečieme na masti a podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
31.1.2015 12:16 | |
+3 -0
žemľa a mlieko môže ísť do klobásky ak ide na rýchlý konzum,nie údiť ,,klobáska na údenie musí byť s čistého mäsa..ale klobásky neúdené vyrobené po domácky na pečenie sú tiež veľmi dobré a chutné,,opečené klobásky môžu aj na odklad ,ale po opečení ich naložíme do sklen.pohárov a zavaríme ešte asi tak hodinku vtedy nám môžu klobásky v špajzí aj stáť dlhší čas... (y)
Anonymný nick
17.1.2015 22:02 | |
+0 -1
Chcela by som sa opytat, s touto klobaskou uz netreba nic robit, len rovno opiect??? Vyzera super...
Podobné články
Párky
Ako uvariť párky a klobásy, aby nepopraskali? Aj takúto jednoduchú vec možno pokaziť!
Zdá sa vám, že na tom nie je čo pokaziť? Omyl! Sú isté pravidlá, ktoré by ste mali dodržiavať, aby vám...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...